Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Τι έχουμε αποκομίσει από το ''Walking Dead'';

 1. Σχεδόν όλοι είναι αναλώσιμοι-φαγώσιμοι. Όπως και στο GOT κάνουμε την προσευχή μας μην σκοτωθεί/ φαγωθεί ο αγαπημένος μας χαρακτήρας. Παραδείγματος χάριν θρηνήσαμε το χαμό του πολυαγαπημένου παππούλη Χέρσελ σαν να ήμασταν εγγονάκια του (καθίκι Governor φτου).  Μετά από κάθε προβολή δεν μοιράζουμε πλέον πιτόγυρα αλλά κόλυβα.


2. Με αφορμή τον Governor ου μπλέξεις με μονόφθαλμο. Ου μπλέξεις με φυλακισμένους, κατοίκους του Terminus aka Sanctuary(φρίκη), ρεμαλ-ομάδες, τον δεύτερο Μπομπ, ψευτονταήδες με χαραγμένο W /ψευτοσωτήρες, τον Νίγκαν γιατί ξέρει να σιδερώνει(αγόρι για σπίτι) και τη διψασμένη αγκαθωτή Λουσίλ (δάκρυα γυαλίζουν στα μάτια).
Ου μπλέξεις με τη Λόρυ γιατί είναι ολίγον πεταχτούλα (πάνε Sarah οι εποχές Prison Break) και είναι ακατάλληλη σαν μάνα.


3. Το Κατάνα και το crossbow είναι πιο χρήσιμα εργαλεία θανάτου από τα πιστόλια και τις καραμπίνες γιατί δεν προσελκύουν τα αιμοδιψή ζόμπια αφού είναι αθόρυβα. Να μάθουμε και κάτι χρήσιμο διάολε αν ζήσουμε κάνα zombie apocalypse. Dibs από τώρα στον ωραίο αστυνομικό ή στον κολλητό του αστυνομικού.













4. Στον οδηγό επιβίωσης στο σενάριο μίας επικείμενης ζομποαποκάλυψης προσθέτουμε έναν άλλο βασικό κανόνα. Πάντα -ΜΑ ΠΑΝΤΑ-πυροβολούμε τους νεκρούς στο κεφάλι για να μην επιστρέψουν στη ζωή. Σε γενικές γραμμές θα συναντήσουμε μεγάλη σιχαμάρα, θα φάμε ότι βρούμε μπροστά μας(όχι το χελωνάκιιιιι) ...μέχρι και εντόσθια θα φορέσουμε σαν κολιέ για να δούμε άλλη μία ανατολή.

5. Εμπιστευόμαστε το ένστικτο του Ρικ. Κάθε φορά που είναι καχύποπτος έχει πέσει μέσα. Έχει βιώσει τόσαααα δεινά. Στο κόμικ κανονικά o Governor κόβει το δεξί χέρι του Ρικ και το αντικαθιστά με γάντζο (Hook hook hook) αλλά εδώ την γλύτωσε (ακριβό το CGI).
Όταν κλαίει μας μπήγει ένα μαχαίρι στην καρδιά.

















Θα έρθουμε εμείς με καρτούλες love actually κάτω από το σπίτι σου.
 p.s iloveu: Ο Άντριου είναι ερμηνευτικά αψεγάδιαστος και κατ΄εμάς θα έπρεπε να είχε μία διακοσμητική Χρυσή Σφαίρα στο σαλόνι του. Με σις κάνουμε κερκίδα Ρικ και Ντάρυλ!!

6. Ο Ντάρυλ έχει τσακωθεί με το σαπούνι! Βέβαια όταν σε κυνηγούν τα ζόμπια δεν έχεις χρόνο για αφρόλουτρα και μπουρμπουλήθρες.



















Αλλά αν έχεις την ευκαιρία άρπαξέ την. Δες τον Ρικ στο 12ο επεισόδιο της 5η σεζόν. Εμφανισιακή αναγέννηση ....μέχρι και η δήμαρχος είπε wowww!

7. Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Τρανή απόδειξη ο πιστολάς Καρλ (το μήλο δεν έπεσε μακριά από μηλιά Ρικ). Ψιλοφέρνεις και στον Governor πλέον!











 


Αλλά και η Κάρολ (η Τζέιμι Λι Κέρτις των φτωχών)  έχει αποδείξει πως μπορεί να ανταποκριθεί σε αντίξοες συνθήκες (ακόμη και να σώσει όλη την ομάδα) παρόλο που δεν είναι στο άνθος της ηλικίας της. Υοu don't mess with Carol!!

 8. Δεν απουσιάζουν οι συναισθηματικές συγκινήσεις. Το ερωτικό τρίγωνο των δύο πρώτων κύκλων μαγειρευόταν σε χαμηλή θερμοκρασία ανοίγοντας την όρεξή μας για περισσότερο ρομάντζο. Μπορείς να αποφεύγεις τους walkers αλλά δεν μπορείς να τρέξεις μακριά από τα ζητήματα της καρδιάς(#richonne)














9. Mέσα στις τόσες φρικαλεότητες οι ήρωες δοκιμάζουν τα όρια των αντοχών τους, επαναπροσδιορίζοντας τους όρους του "καλού" και "κακού", αμφισβητώντας το δίπολο σωστό-λάθος. Όταν χτυπάει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης θα κλείσεις την πόρτα στις ηθικές αξίες σου;
Δεν είναι μία σειρά που στηρίζεται μόνο στα τρομο-κλισέ , στις σπλατεριές και στα εύκολα μπου. Βασίζεται και σε μία πολύ καλή "πρώτη ύλη", το καλογραμμένο κόμικ του Robert Kirkman.


10. Ολοκληρώνοντας υποβάλλουμε τα σέβη μας στον τιτανομέγιστο Greg Nicotero που έχει σκηνοθετήσει το 9ο επεισόδιο της 6ης σεζόν όπου ήταν ένα από τα καλύτερα επεισόδια στην τηλεοπτική ιστορία. Αλλά και το ψυχοβγαλτικό 1ο επεισόδιο της τωρινής σεζόν(The day will come when you won't be) αλλά και και το πρώτο της 5ης (Νο Sanctuary).
Με τέτοια επεισόδια-καταπέλτες πως να μην ανταποκρινόμαστε στο θανατηφόρο κάλεσμα των δημιουργών της σειράς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου