Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Guardians of the Galaxy (2014)


Στόρι:
Έτη φωτός μακριά απ’ τη Γη και 26 χρόνια μετά την απαγωγή του, ο Peter Quill βρίσκεται στη μέση ενός αδυσώπητου διαγαλαξιακού κυνηγητού, όταν κλέβει μια μυστηριώδη ουράνια σφαίρα. Για να γλιτώσει, αναγκάζεται να συμμαχήσει με τον Rocket, ένα είδος μεταλλαγμένου ρακούν, τον Groot, ένα ανθρωποειδές που μοιάζει με δέντρο, την επικίνδυνη και αινιγματική Gamora και τον μυώδη και διψασμένο για εκδίκηση Drax. 


They call themselves the 'Guardians of the Galaxy'

Η Marvel έκανε και πάλι το θαύμα της! Η δήλωση του Robert Downey Jr.(call me Iron Man) πως πρόκειται για την καλύτερη της ταινία, φάνταζε υπερβολική. Κι όμως δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. 

Οι ''Φύλακες του Γαλαξία'' του James Gunn είναι μια από τις καλύτερες και πιο διασκεδαστικές ταινίες της χρονιάς. Το πετυχαίνουν μάλιστα, βαδίζοντας στην πετυχημένη συνταγή των ''Avengers'' όσον αφορά τις ισορροπημένες δόσεις χιούμορ και δράσης μέσα στην ταινία, έχοντας όμως ως πρωταγωνιστές χαρακτήρες που συστήνονται για πρώτη φορά στο μεγαλύτερο μέρος του κοινού.

Οι χαρακτήρες αυτοί αποτελούν όμως το δυνατό χαρτί της ταινίας. Εξαίρεση αποτελεί Drax που τον υποδύεται ο Dave Bautista και με κάνει να αναρωτιέμαι για ακόμα μια φορά για τον αν πρέπει να επιλέγονται  πρώην παλαιστές του WWE για κινηματογραφικούς ρόλους. 


Από κει και πέρα έχουμε:
-Έναν απολαυστικά cool -και μεταμορφωμένο σε sex symbol για το γυναικείο κοινό- Chris Pratt στο ρόλο του τυχοδιώκτη Peter Quill.

-Την  Zoe Saldana να γίνεται αυτή τη φορά πράσινη (και όχι μπλε όπως στο Avatar) για τον ρόλο της Gamora, αλλά να παραμένει το ίδιο εντυπωσιακή!

-Την κορυφαία μορφή της ταινίας, τον Rocket. Απλά θα λατρέψεις τις ατάκες, το στυλ και τη ξεροκεφαλιά του! Αξίζουν εύσημα στον Bradley Cooper που ταιριάζει ιδανικά τη φωνή του με έναν τόσο ιδιαίτερο χαρακτήρα.

- Τον Groot, το συμπαθέστατο ''δέντρο'' (θυμίζει ίσως Ent από τον Άρχοντα τον Δαχτυλιδιών) στον οποίο δίνει τη φωνή του ο Vin Diesel. Μπορεί να μη διαθέτει πλούσιο λεξιλόγιο (''I am Groot'') όμως συνθέτει ιδανικό δίδυμο με τον Rocket και αποτελεί ίσως το πιο συνετό και χρήσιμο μέλος της ομάδας!

Eιδική μνεία θα πρέπει να γίνει στο εξαιρετικό soundtrack(Awesome Mix Vol. 1), που περιλαμβάνει 60’s και 70’s διαμάντια και συνδέεται πολύ πρωτότυπα με την πλοκή, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου