Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Γιατί να ξεκινήσεις το Fargo?

 https://www.youtube.com/watch?v=vXfej6ekBZI
Όσες σειρές και να έχω βάλει στο μόνιμο πρόγραμμα(Arrow, GOT, Τrue Blood, Modern Family κ..ά) πάντα βρίσκομαι εις αναζήτησιν νέων φρέσκων σειρών. Έτσι κατέληξα να ξεκινήσω το Fargo και να ''παγώσω'' !
Και επειδή ποτέ δεν μιλάω χωρίς επιχειρήματα-ΠΟΤΕ-παραθέτω τους λόγους που πρέπει να δεις το Fargo.




















1.Καταρχάς πρωταγωνιστεί o Billy Bob Thornton!Μεγάλη αδυναμία  και ναι δικαιολογώ απόλυτα, μη σου πω επικροτώ την  Jolie που χτύπησε tatoo το όνομά του. Εντάξει το φιαλίδιο με αίμα ήταν  toο much μέχρι και για μένα. Όσον αφορά τις ερμηνευτικές του ικανότητες συγκεκριμένα στο Fargo έχουμε να πούμε τα καλύτερα. Κλέβει την παράσταση ως στυγνός δολοφόνος που φέρνει το έγκλημα στην φιλήσυχη πόλη. Αποπνέει φόβο,όχι καλύτερα δέος με το απαξιωτικό του βλέμμα προς κάθε άνθρωπινο ον και τα αιχμηρά του λόγια (''This one calls an ambulance, that one calls a hearse.") 




















2.Αντίστοιχα και ο Μartin Freeman σηκώνει μεγάλο βάρος της ταινίας και ίσως αποτελεί την αποκάλυψη της σειράς. Από το πιλοτικό επεισόδιο αποδεικνύει πόσο βαθιά έχει μπει στην ψυχοσύνθεση του Lester, αυτού του καταπιεσμένου και υποτιμημένου ανθρώπου που θα κάνει το ξέσπασμά του και θα ξεκινήσει μία ''χιονοστιβάδα'' εξελίξεων.












3.Βασίζεται στην πασίγνωστη ταινία Fargo(1996) των αδελφών Κόεν(μουρλόπαιδα) όπου είναι και παραγωγοί στην τηλεοπτική μεταφορά!
Δια-δραματίζεται στη χιονισμένη Μινεσότα όπου το χιόνι είναι το ιδανικό καμουφλάζ, καλύπτει τα ίχνη όσων θέλουν να κρυφτούν από τη δικαιοσύνη!














4. Αποτελείται από 10 επεισόδια καθιστώντας την ιδανικό break από τα μακροβούτια και τα mojitoss!! Όταν ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο γουστάρεις κάργα να βλέπεις ατελείωτο,απέραντοοοοοοοο  χιόνι.

5. Aρκετές σκηνές είναι μοναδικά σκηνοθετημένες και προσεγμένες με τοπ το μακελειό στο Fargo  και το κυνήγι στη χιονοθύελλα . Γενικά δώσε βάση στο 6ο επεισόδιο ,κατά κοινή ομολογία ήταν καθηλωτικό ! Πέρα από την σκηνοθεσία οφείλω να προσθέσω στα πλεονεκτήματα και το βιτριολικό χιούμορ (η σκηνή με την τουαλέτα ε-π-ι-κ-ή!).Εν αντιθέσει με το True Detective το φινάλε ήταν άξιο των προσδοκίων μας!Freeze baby!!















6.Cult μορφή ο Bob Odenkirk που πάλι βρίσκεται στην υπηρεσία του νόμου, στο Breaking Bad ως δικηγόρος-νυφίτσα(Βetter call Saul) εδώ ως αστυνομικός.














Έχουμε και έναν ελληναρα στους χαρακτήρες, το χριστιανόπαιδο τον  Σταύρο Μύλο(Oliver Platt) αλλά απ'ότι φαίνεται ο καλός ο μύλος δεν τ 'αλέθει όλα. Ψάρωσε(ημί-spoiler)!
Από την άλλη αδιάφορη προσθήκη στο καστ ο Colin Hanks(ναι ναι ο γιος του Tom, δεν πρόκειται γι' απλή συνωνυμία)! Δεν έχει πάρει ούτε το 1/10 του ταλέντου του!

7.Και μην ξεχνάμε..
This is a true story.....
The events depicted took place in Minnesota in 2006
At the request of the survivors the names have been changed
Out of respect for the dead ,the rest has been told exactly as it occurred....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου