Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Edge of tomorrow(2014)

 https://www.youtube.com/watch?v=vw61gCe2oqI
Στόρι:  Στρατιώτης vs Μιμητών(εξωγήινων χταποδιών) με φόντο τις ακτές της Γαλλίας.




















Comments:
-Eντυπωσιακή περιπέτεια που καθηλώνει και τον πιο άνευρο στη θέση του!Δεν αναμέναμε κάτι λιγότερο από τον Doug Liman που έχει σκηνοθετήσει ουκ ολίγες περιπέτειες( Mr. & Mrs. Smith, Jumper με μεγαλύτερο επίτευγμα το Βοurne Identity).
Αυτό που κέρδισε εμένα και την πλειοψηφία είναι το καλοδουλεμένο σενάριο που σε καμία των περιπτώσεων δεν υποτιμάει την νοημοσύνη μας! Παρόλο που η μέρα της μαρμότας σαν σεναριακή ιδέα έχει χιλιοπαιχτεί (σκέψου πρόσφατο Source Code ) εδώ τίθεται υπό νέο,επιστημονικό πρίσμα. Για να είμαστε ακριβείς το σενάριο βασίζεται στο γιαπωνέζικο μυθιστόρημα «All you need is kill».
Live Die και φτου κι από την αρχή!









 


-Mετά τις μετριότητες Jack Reacher-Oblivion o Τοm Cruise ξανα-βρίσκει τoν παλιό καλό εαυτό του.
Ζούμε την εξέλιξή του από τον υποβιβασμένο-άμπαλο στρατιώτη στον ηγέτη- πρότυπο ανδρισμού  για να εμπεδώσουμε μια και καλή πως η επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως! Βέβαια ακόμη νoοσταλγώ την εποχή που έπιανες το σπαθί του Σαμουράι ή που φώναζες σαν τον υστερικό Show me the money! Αλλά ίσως πρέπει να το αποδεχτώ πως αυτές οι εποχές πέρασαν ανεπιστρεπτί!
p.s i don't loveu: Εδώ και 20 χρόνια είσαι ολόιδιος, βρήκες την πηγή της νεότητος αν ναι πες το μας να βουτήξουμε κι εμείς!















- Αν το Άλφα στην ταινία είναι ο Tom σίγουρα το Ωμέγα είναι η Emily Blunt ακα Ρίτα Ριτάκι που πείθει ως αντιηρωίδα κι ας ανεμίζει η ξανθιά χαίτη στον ορίζοντα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου