Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Neighbors (2014)



ΣτόριO Mac και η Kelly Radner, ένα ζευγάρι με νεογέννητο μωρό, αντιμετωπίζουν αναπάντεχα προβλήματα όταν στο διπλανό σπίτι μετακομίζει μια αδελφότητα, της οποίας ηγείται ο αλαζόνας γόης Teddy Sanders.


Σχόλια: Χωρίς να θέλω να φανώ υπερβολικός, πρόκειται για την κωμωδία της χρονιάς! Ο -έχω διδακτορικό στην καφροκωμωδία- Seth Rogen ενάντια στον ανερχόμενο Zac Efron, σε μια μάχη με νικητή τους θεατές που φεύγουν από τις αίθουσες πλήρως ικανοποιημένοι.


Στην ταινία πρωταγωνιστεί επίσης η Rose Byrne (Kelly Radner). Συμπληρώνει άψογα τον Rogen (Mac Radner), σε κάνει να τους αγαπήσεις σαν ζευγάρι και να δεις με… συμπάθεια την κατάσταση τους. Αν στη θέση της ήταν η εκνευριστικότατη Leslie Mann για παράδειγμα, προσωπικά θα ευχόμουν να πάθουν ακόμα χειρότερα!


Ο Zac Efron στο ρόλο του «ανυπόφορου γείτονα» Teddy  από την άλλη, για προφανείς λόγους το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας το βγάζει χωρίς μπλούζα. Αντίθετα όπως ίσως να νόμιζε κανείς όμως, ο ρόλος του στην ταινία δεν είναι καθόλου διακοσμητικός. Σε πολλά σημεία κλέβει την παράσταση, ενώ οι σκηνές στις οποίες συμμετέχει και κάνουν αναφορά σε άλλες δημοφιλείς ταινίες αποτελούν αδιαμφισβήτητο highlight! O De Niro και ο…Batman θα ήταν περήφανοι (no spoilers).


Απολαυστικός σε σημεία είναι και ο μικρός αδερφός του James Franco, Dave, που ακολουθεί επίσης καριέρα ηθοποιού! Είναι ο ''έξυπνος'' κολλητός του Teddy στην ταινία και υπαρχηγός της φασαριόζικης αδελφότητας. Σίγουρα τον βοήθησε η … εμπειρία που απέκτησε συμμετέχοντας για μερικά επεισόδια στη μοναδική κωμική σειρά ''Greek'', που είχε ως κεντρικό άξονα τη ζωή στις πανεπιστημιακές αδελφότητες!


p.s. Έξτρα συν η συμμετοχή του Christopher Mintz-Plasse (aka Mc Lovin) αλλά σε περιορισμένο -δυστυχώς – ρόλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου