Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Godzilla(2014)

 Στόρι: o Godzilla ξανα-βρυχάται





















Comments:
-Πιστεύω ακράδαντα ότι το πολυαναμενομένο/πολυδιαφημιζόμενο reboot-remake του Godzilla δεν θα ενθουσιάσει ούτε τους φανατικούς του οπαδούς. Άνευρη περιπέτεια με παιδαριώδες σενάριο χωρίς κανένα στοιχείο πρωτοτυπίας ή έστω αιφνιδιασμού και το χειρότερο όλων με ελάχιστες σκηνές καταστροφής.WTFFF!!
Έξυπνη κίνηση σίγουρα ήταν η ένταξη του  Bryan Cranston-πες με Heisenberg - στο cast αλλά χωρίς την μεθ δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Κοιτώ με νοσταλγία και με νέα εκτίμηση την παλιά εκδοχή(1998) που έσφυζε από δράση και χολιγουντιανά στερεότυπα.  Πόσο διαφέρει το νέο δημιούργημα/τερατούργημα από το παλιό;

Crash test !
-Καταρχάς φενάκη όχι μόνο το trailer αλλά και ο τίτλος, κανονικά έπρεπε να ονομαζόταν MUTO Vs Godzilla ! Βασικά το MUT(R)O , αυτό το υβρίδιο alien & κατσαρίδας που βάδιζε σαν να έχει πατερίτσες είναι ΤΟ κακοδημιούργημα. Θέλουμε πίσω τον παλιό Godzilla , τον true, τον αυθεντικό που τρομοκρατεί τα πλήθη και δεν αφήνει χώρο γι' άλλα τέρατα. 














-Σημαντικός ''ύφαλος'' στο έργο ήταν ο άπειρος σχετικά σκηνοθέτης Gareth Edwards. Που να συγκριθεί με τον έμπειρο Roland Emmerich της Μέρας Ανεξαρτησίας(1996) και του Τhe Day After Tomorrow(2004).

-Για την αντιμετώπιση της κινούμενης καταστροφής χρειάζεται τουλάχιστον ένας ειδικός, ένας ντόκτορας. Πάλαι τότε στράφηκαν στον  Dr. Niko Tatopoulos (έλα ρε greek lover) που τον υποδυόταν ο Matthew Broderick (ηθοποιός παλαιότερης φουρνιάς τώρα επαγγέλεται σύζυγος της Sarah Jessica Parker ). Το αφελές geek έσωσε την πόλη αν και όλοι τον αμφισβητούσαν ενώ παράλληλα κέρδισε και το κορίτσι.Win win!















Τώρα ειδήμων κρίθηκε ο κινέζος-γιαπωνέζος(όλοι ίδιοι μου φαίνονται οι σχισομάτηδες) Dr.Ichiro Serizawa αλλά δεν έχει το ίδιο πάθος με το πατριωτάκι μας.



                                  







-Ταινία καταστροφής χωρίς μία όμορφη γυναικεία παρουσία δεν γίνεται! Η τρισχαριτωμένη Maria Pitillo τότε ήταν (και δεν ήταν) στο πλευρό του savior-doctor.















Στην τωρινή version τον αέρα θηλυκότητας φέρνει η Elizabeth Olsen, η μόνη ταλαντούχα της φαμίλιας Olsen.
















Η Εlizabeth κοντοστέκεται στο πλευρό όχι του γιατρού αλλά του στρατιώτη Αaron -Taylor Johnson ο οποίος θα μπορούσε να είναι διάδοχος του Channing Tatum.Τόσο άχρωμος & άοσμος σαν το kleenex 1 πράγμα!

 -Για το τέλος άφησα την αδιάφορη μουσική επένδυση που ωχριά μπροστά στο soundtrack του παλιού Godzilla. Θα αναφερθώ μόνο σε δύο κομμάτια , το Deeper Underground από Jamiroquai και φυσικά το πιασάρικο Come with me ερμηνευμένο από τον τότε Puff Daddy τώρα P.Diddy!Axa yeah axa yeah!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου