Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Gravity (2013)

http://www.youtube.com/watch?v=_KJHRF6RlTQ
Στόρι: Ένα ατύχημα στο διάστημα θ'αλλάξει ριζικά τη ζωή δύο ανθρώπων.




















Comments:
-Αναμφισβήτητα ανήκει στις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.  Τα εύσημα πρώτα απ'όλα τα δίνουμε στον σκηνοθέτη Αlfonso Cuaron! Προσωπικά δεν με είχαν ενθουσιάσει προηγούμενες δουλειές του (Children of Men) αλλά εδώ χειρίστηκε με τέτοια μαεστρία την ιστορία που δεν θα ξεχάσω ποτέ το όνομά του .
Η ταινία ξεκινάει σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς (ρυθμούς διαστήματος θα έλεγε κανείς) όπου επικρατεί η απόλυτη νηνεμία....πριν ξεσπάσει η καταιγίδα!  80 λεπτά έντονου σασπένς και ντιλίριου που σου κόβεται η ανάσα. Τόσο κλειστοφοβικό σαν να φοράμε οι ίδιοι το κράνος και να πέφτει δραματικά το οξυγόνο...
Τέτοιες τανίες θέλουμε.....με νεύρο!


Δεν γίνεται να μην επαινέσω την καταπληκτική φωτογραφία με τις πιο απίστευτες , ρεαλιστικές εικόνες του διαστήματος που έχουμε αντικρύσει (τo oscar για τα ειδικά εφέ στο τσεπάκι).
 Όταν έπεσαν οι τίτλοι τέλους στενοχωρήθηκα γιατί δεν ήθελα να τελειώσει τέτοια κινηματογραφική εμπειρία (1η φορά στα χρονικά!). Ήθελα να σηκωθώ και να φωνάξω όπως στις συναυλίες we want more, we want more!!!Από την αρχή μέχρι το τέλος perfection!
ΝΟ negatives!










Sandra Bullock (το τυπάκι!) στην ερμηνεία της ζωής της ως η Δρ.Στόουν που ανέλαβε την αποστολή στο διάστημα για να σταματήσει τον θόρυβο...της γης! Παλεύει στο αχανές διάστημα αναλογιζόμενη τη ζωή της, το παρελθόν, το παρόν και το αμφιλεγόμενο μέλλον.
Μοναδική η σκηνή όπου αιωρείται στην κάψουλα παίρνοντας εμβρυϊκή στάση . Δεν γίνεται να μην σε διαπεράσουν κύματα ρίγης!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου