Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

American horror story (2011- )


 Η δημιουργία των Ryan Murphy και Brad Falchuk(ανήκουν και στην τριάδα των δημιουργών της σειράς Glee!!!) αποτελεί μια από τις σειρές που τράβηξαν τα βλέμματα του κοινού τη φετινή τηλεοπτική σεζόν. Πριν ακόμα από την προβολή του πρώτου επεισοδίου στις 5 Οκτωβρίου του 2011, οι ιντριγκαδόρικες και κατά πολλούς σοκαριστικές αφίσες που διαφήμιζαν την έναρξη του American horror story, είχαν γίνει αντικείμενο συζήτησης. Ειδικότερα εκείνη που είδατε παραπάνω, όπου απεικονίζει μια ξαπλωμένη έγκυο γυναίκα μόνο με τα εσώρουχα και από πάνω της έναν άντρα να αιωρείται φορώντας latex στολή που αφήνει ακάλυπτα μόνο τα μάτια. Εντύπωση προκάλεσε πάντως και εκείνη  με το πρόσωπο ενός ανθρώπου καλυμμένο με ένα ανατριχιαστικό τατουάζ.


 Μέχρι πριν περίπου ένα μήνα, όπου προβλήθηκε το 12ο και τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου, η σειρά είχε δημιουργήσει φανατικό κοινό που ανυπομονεί να δει τη συνέχεια. Και αυτό γιατί το στόρι είναι κάτι παραπάνω από μια οικογένεια που μετακομίζει σε ένα στοιχειωμένο σπίτι. Για την ακρίβεια κάτι πολύ παραπάνω!!! Ο ψυχολόγος και…παραστρατημένος μπαμπάς, η προδομένη μαμά και η ευαίσθητη κόρη κάθε άλλο παρά αποτελούν αυτό που λέμε συνηθισμένους χαρακτήρες(αν και αποτελεί αρνητικό ότι το σενάριο δε προχωρά σε βαθιά ψυχογραφία των ηρώων). Επιπλέον ότι πρόκειται να συναντήσουν στο σπίτι που μετακομίζουν είναι ένα μείγμα(που πολλές φορές γίνεται και αχταρμάς!!!) από δεκάδες αναφορές σε ταινίες τρόμου που έχουν προηγηθεί(από slasher και ψυχολογικά θρίλερ μέχρι torture fims).


 Βλέποντας την εξέλιξη της ιστορίας ίσως να απορήσεις πολλές φορές για το κατά πόσο οι σεναριογράφοι ξέρουν που το πάνε, ή αν απλά γεμίζουν τη σειρά με τρανταχτά γεγονότα εντυπωσιασμού που την κάνουν να προχωρά ασυνήθιστα γρήγορα. Τα flash back πάντως αποτελούν το δυνατό σημείο του σεναρίου. Όσον αφορά τους χαρακτήρες είναι σίγουρο ότι έστω μια φορά θα αναφωνήσεις για το πόσο ανόητοι(ευγενικό!!) είναι, καταλαβαίνοντας πόσο λάθος τους οδηγούν οι πράξεις και τα πάθη τους. 
Αξίζει τέλος να γίνει μια αναφορά στο cast, που ικανοποιεί το γυναικείο κοινό με την παρουσία του Dylan McDermott αλλά επιφυλάσσει και μία «έκπληξη» στο αντρικό με την Alexandra Breckenridge στο ρόλο της νεαρής και….. «αχόρταγης» υπηρέτριας. Βέβαια την παράσταση κλέβει η Jessica Lange που υποδύεται την αδίστακτη και με σκοτεινό παρελθόν γειτόνισσα. Η εξαιρετική ερμηνεία της επιβραβεύτηκε μάλιστα, αφού πρόσφατα της απονεμήθηκε η Χρυσή Σφαίρα β΄γυναικείου ρόλου σε τηλεοπτική σειρά. 


 Ραντεβού λοιπόν τον Οκτώβριο του 2012 με την έναρξη προβολής της δεύτερης και πολλά υποσχόμενης σεζόν!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου